APCOA nieuws

Klaar voor de beste rit ooit naar een APCOA Parking?

/laatste-nieuws/artikel/klaar-voor-de-beste-rit-ooit-naar-een-apcoa-parking0/

De feestdagen zijn altijd een geweldige tijd om een ritje te maken en te verdwalen in de schoonheid van kerstbomen, lichtjes en cadeautjes, niet? Maak je klaar voor de beste rit ooit naar een APCOA Parking bij jou in de buurt!

We zijn er om ervoor te zorgen dat parkeren tijdens de feestdagen op zijn best is, zodat u maximaal feestplezier kunt hebben. Laten we proosten op mooie plekken en veel parkeerplezier! Fijne feestdagen vanwege het APCOA Belgium team. 

Lees meer

Houd uw auto ijsvrij met deze 8 tips!

/laatste-nieuws/artikel/houd-uw-autoruiten-ijsvrij-met-deze-8-tips1/

Uw autoruiten ijsvrij houden is verplicht in België. Met deze 8 handige tips kan u het dagelijks krabben van de autoruiten vermijden.

1. Karton

De bekendste truc om uw auto ijsvrij te houden: plaats een stuk karton onder de ruitenwissers van uw voor- en achterruit om het aanvriezen te vermijden.

2. Krabben

Maak gebruik van een ijskrabber om het ijs van de voor- en achterruit te verwijderen. Zeker niet het ijs verwijderen met de ruitenwisser omdat het ijs de ruitenwisser kan beschadigen.

3. Ontdooi vloeistof

In de meeste winkels kan u ook ontdooi vloeistof kopen om gemakkelijk en efficiënt het ijs te verwijderen. Bovendien zorgt deze vloeistof er ook voor dat ruiten minder snel terug aangevroren raken.

4. Houd uw ruiten proper

Vuile autoruiten zorgen ervoor dat deze gemakkelijker aanvriezen. Houd daarom uw autoruiten schoon zodat deze minder snel bevriezen. 

5. Vermijd condens in de auto

Door het aanvriezen van de ruiten ontstaat er ook sneller condensvorming binnenin de auto. De condens kan gemakkelijk uit de lucht gefilterd worden met behulp van een sok gevuld met kattengrind. Het kattengrind absorbeert de vochtige lucht.

6. Shampoo binnenruit

Vaak blijft na het krabben de binnenruiten nog bewasemd. Wrijf je ruiten aan de binnenkant in met een beetje shampoo om dit te voorkomen. 

7. Geen handrem

Bij vriesweer kan een handrem gemakkelijk aanvriezen. Daarom is het aanbevolen om de auto in versnelling te parkeren.

8. Ijsvrij parkeren

Wanneer een auto buitenstaat is deze snel aangevroren. Parkeer daarom uw auto in een ondergrondse parkeergarage om ijs op de ruiten te vermijden. Bekijk hier jouw dichtsbijzijnde parking.

Lees meer

APCOA PARKING Belgium gaat voor duurzamer parkeren in Brussel

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-parking-belgium-gaat-voor-duurzamer-parkeren-in-brussel1/

APCOA PARKING Belgium en Continental Car Parks slagen hun handen in elkaar om parking UZ Brussel uit te breiden en te voorzien van duurzame energie. Zo zal de uitbreiding van P1 zorgen voor een extra 400 parkeerplaatsen. 

Door twee extra verdiepingen toe te voegen aan de bestaande parking is het mogelijk om een aanzienlijk aantal extra parkeerplaatsen te voorzien. Daarnaast zal er ook een fietsenstalling voorzien worden.

Groene energie

Op het dak van de parking zullen zonnepanelen geplaatst worden die het mogelijk maken om in de toekomst de parking bijna energieneutraal te laten functioneren. De bestaande gevel wordt eveneens aangepast, zodat deze aansluit bij het nieuwe gedeelte. Het volledige gebouw zal daardoor een moderne en duurzame look krijgen.

Parking in bloei

De uitbreiding van P1 is al de derde bouwopdracht die Continental Car Parks uitvoert voor APCOA PARKING Belgium. De enorme groei zorgde in 2008 al voor een tekort aan parkeerplaatsen. Toen werd de eerste laag van de parking gebouwd. In 2015 werd het parkeerdek verder uitgebreid met een extra verdieping.

Met het zicht naar de toekomst en vanwege de toenemende groei zal de derde bouwopdracht een verdubbeling van het aantal verdiepingen realiseren.

Lees meer

APCOA PARKING Sweden neemt XPERT Parkering over

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-parking-sweden-neemt-xpert-parkering-over/

APCOA PARKING Sweden heeft de zweedse parkeeroperator XPERT Parkering overgenomen. XPERT heeft meer dan 40.000 parkeerplaatsen in de regio Skåne in het zuiden van Zweden.

De overname combineert de sterkte punten van beide bedrijven om een betere klantenservice aan te bieden en de positie van APCOA uit te breiden als Europese marktleider van parkeer- en mobiliteitsdiensten.

In 2019 heeft APCOA al NCPS in Ierland en Onepark A/S in Denemarken overgenomen. Met de acquisitie van XPERT Parkering wil APCOA de groei in Zweden in de toekomst waarborgen.

Lees meer

APCOA PARKING en Duitse Telekom gaan strategische samenwerking aan.

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-parking-en-duitse-telekom-gaan-strategische-samenwerking-aan1/

APCOA PARKING Group, Europa's grootste parkeerexploitant en Deutsche Telekom, Europa's grootste telecommunicatiebedrijf hebben een overeenkomst getekend voor het gezamenlijk ontwikkelen en lanceren van een uitgebreid aanbod aan parkeerservices.

 

Het doel van de samenwerking is om klanten van beide bedrijven een zo volledig mogelijke parkeeroplossing te bieden dit zowel in parkeergarages als op parkeerplaatsen op straat.

De overeenkomst omvat onder andere de integratie van het APCOA Flow-platform als een manier om contactloos te betalen bij het in-en uitrijden in de door APCOA beheerde parkeergarages. Bovendien zal er de mogelijkheid zijn om extra parkeerplaatsen aan te bieden die vroeger na kantooruren niet toegankelijk waren voor het grote publiek in kantoor- of woonomgevingen. 

Deutsche Telekom gebruikt de Park and Joy-applicatie als parkeeroplossing. De app toont beschikbare parkeerplekken in zowel openbare ruimtes als privé-ruimtes en stelt u in staat om een parkeerplaats te reserveren en te betalen via smartphone. Door deze twee innovatieve technologieën te gaan combineren ontstaat er een uitgebreid dienstenaanbod voor parkeren op private terreinen en langs de weg in Duitsland.

In het kader van deze samenwerking dienen automobilisten een gezamenlijke parkeeroplossing te krijgen die bestaat uit elementen van beide partijen. Dit maakt het mogelijk voor bestuurders om contactloos in- en uit te rijden en automatisch te betalen (APCOA FLOW), maar ook om parkeerplek te reserveren en betalen in publieke en private gebieden (Park and Joy). Daarom wordt het contactloos betreden van de parking en de automatische betaling van de APCOA FLOW app geïntegreerd in de Park and Joy applicatie.

 

Lees meer

APCOA PARKING Norway wint 'Innovation Award'

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-parking-norway-wint-innovation-award/

APCOA PARKING Noorwegen heeft de European Parking Award gewonnen voor de uitrol van een op ANPR (Automatic Number Plate Recognition) gebaseerd parkeerbeheersysteem dat verbonden is met de APCOA FLOW-app om de customer journey te vergemakkelijken.

 

ANPR

APCOA FLOW biedt de meest complete parkeer-app en loyaliteitsprogramma aan ter wereld. In april 2017 startte APCOA PARKING Noorwegen met de grootste uitrol voor op ANPR gebaseerde parkeerbeheersystemen in Europa. Sindsdien is het systeem geïmplementeerd in 104 parkeergarages, waaronder 30 luchthavens in heel Noorwegen. Het systeem werd oorspronkelijk geïntroduceerd om klanten een gemakkelijkere parkeerervaring te bieden maar ook om de opbrengsten van de parkeergarages te verhogen.

Vlekkeloze Customer Journey

Om volledig gebruik te kunnen maken van het ANPR-systeem dienen klanten de APCOA FLOW-app te downloaden en een gebruikersprofiel te registreren. Vervolgens kan de app de bestuurder navigeren naar de gekozen APCOA-parkeerplaats. De klant kan de parking betreden zonder te stoppen bij de slagboom. In plaats daarvan detecteren de ANPR-camera's de kentekenplaat en wordt er automatisch een parkeersessie gestart in de app. Bij het verlaten van de parking detecteren de camera's het kenteken opnieuw en wordt de parkeersessie beëindigd.

Naast het starten en stoppen van een parkeersessie kan de app ook worden gebruikt om informatie op te zoeken over afgelopen parkeersessies. Dankzij de app verdwijnen er twee tijdrovende parkeertaken namelijk het wachten bij de betaalautomaat om de parkeersessie te betalen en het wachten bij de slagboom voor een parkeerticket.

Uitgebreide betaalmethoden

De betaling is niet beperkt tot de betaalmethoden aangeboden in de applicatie. Bij gebruik van het ANPR-systeem detecteert het ANPR-systeem uw kenteken en plaatst deze op de witte lijst. Op deze manier kan de klant ook betalen aan de betaalautomaat door het kenteken in te voeren voordat hij de parking verlaat. Vervolgens wordt een periode toegekend waarin de klant de parking moet verlaten. Als u de betaling vergeten bent, kunt u binnen de 48 uur na het einde van de parkeersessie alsnog uw sessie online betalen. Er wordt dan een factuur gestuurd om ervoor te zorgen dat de klant geen parkeerboete ontvangt.

EPA

De European Parking Award werd door de EPA opgesteld als een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de beste parkeeroperator. Het doel van de prijs is om parkeerbedrijven aan te moedigen om continu uitstekende diensten te verlenen en parkeerinfrastructuren te voorzien in heel Europa.

Dit jaar was de 19e editie van het congres in Malaga, Spanje. Een editie die door APCOA niet snel zal vergeten worden dankzij de eerste prijs voor de categorie "Innovative Schemes in Parking".

Lees meer

APCOA gaat partnership aan met Innogy om mobiliteitscentra van de toekomst te ontwerpen

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-gaat-partnership-aan-met-innogy-om-mobiliteitscentra-van-de-toekomst-te-ontwerpen/

Elektrische mobiliteit wint de laatste jaren aan kracht wat een impact heeft op de eisen die worden gesteld over de transportinfrastructuur in steden. Zo moet het laadnetwerk uitgebreid worden om meer elektrische auto's op te vangen.

 

Parkeerbeheerder APCOA en Innogy gaan daarom gezamenlijk oplossingen ontwikkelen om mobiliteitscentra van de toekomst te ontwerpen. Dit houdt in dat beide bedrijven de nadruk gaan leggen op het uitrusten van parkeergarages met laadinfrastructuur, digitaal klantencontact ten allen tijde mogelijk maken en nieuwe diensten bij creëren. 

Als eerste stap zal APCOA en Innogy de APCOA-parkeergarages uitrusten met  laadinfrastructuur die verbonden zijn met digitale systemen om het reserveren en vinden van laadpunten te vergemakkelijken.

Innogy is al meer dan 10 jaar leider in de elektrische mobiliteitssector. Gedurende deze periode heeft het bedrijf meer dan 34,000 oplaadpunten geïnstalleerd over Europa, Verenigde staten en Canada. Volgens Innogy spelen parkeergarages een belangrijke rol in de uitbreiding van elektrische mobiliteit en het openbare laadnetwerk. Met intelligente energiebeheersystemen heeft een parkeergarage het potentieel om in de toekomst een energiecentrum te worden.

Met het project laat Innogy zien hoe de digitalisering van infrastructuur en de uitbreiding van elektrische mobiliteit de kwaliteit van het leven van mensen kan verbeteren.

APCOA verwacht dat de digitalisering in de toekomst nieuwe bedrijfsmodellen zal creëren die in de parkeergarage van morgen worden geïntegreerd. Zo zal een parkeergarage het knooppunt zijn van verkeer en vervoer waar er naast het auto parkeren ook afleverstations voor pakketten te vinden zijn maar ook plaatsen voor huurfietsen, scooters en elektrische deelauto's.

Lees meer

APCOA neemt NCPS over in Ierland

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-acquires-ncps-in-ireland1/

APCOA PARKING is verheugd om de overname van NCPS (Nationwide Controlled Parking Systems) aan te kondigen in Ierland, inclusief dochterondernemingen PEA en Parkbytext, die op 8 augustus 2019 is afgerond.

 

Beide bedrijven zien deze overname als een echte opportuniteit om verder te groeien. Op deze manier kan APCOA de service aan klanten in Ierland verbeteren door de kennis, systemen en operationele ervaring te combineren. De focus zal voornamelijk liggen op het bieden van een zo hoog mogelijk niveau van klantenservice.

NCPS beheert 100 000 parkeerplaatsen op meer dan 1 100 locaties en is daarmee samen met APCOA de grootste parkeerexploitant in Ierland.

Lees meer

Overleef de hitte in jouw auto met deze 6 tips!

/laatste-nieuws/artikel/overleef-de-hitte-in-jouw-auto-met-deze-6-tips/

Een warme auto is niet alleen onaangenaam maar ook levensgevaarlijk. Met deze 6 tips hou je je auto koel tijdens de zomer.

 

1. Zet niet meteen de airco op

Wanneer je instapt en meteen de airconditioning opzet, verspreidt je de warme lucht. Daarom kan je best eerst 5 minuten de ramen openzetten alvorens gebruik te maken van de airco.

 

2. Maak gebruik van zonwerende folie

Je auto warmt snel op van de directe zonnestralen die binnenkomen via de ramen. Gebruik daarom zonwerende folie die ervoor zal zorgen dat jouw auto veel trager opwarmt.

 

3. Draai de blazers van het airconditioning systeem naar boven

Doordat de koele lucht naar boven geblazen wordt, verspreidt deze veel beter over de hele wagen. Zo kan elke passagier genieten van de koele lucht.

 

4. Gebruik een handdoek of een deken

Leg een handdoek of een deken op leren zetels om brandwonden te vermijden.

 

5. Neem voldoende water mee

Met dit warme weer raak je snel uitgedroogd. Zorg er daarom voor dat je steeds water bij je hebt, ook voor korte afstanden!

 

6. Overdekte parkeergarage

Maak gebruik van een overdekte parkeergarage om te voorkomen dat zonnestralen je auto binnendringen en deze doet opwarmen.

Lees meer

APCOA PARKING Danmark A/S neemt OnePark A/S over

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-parking-danmark-a-s-acquires-onepark-a-s0/

APCOA PARKING in Denemarken is recent overgegaan tot de overname van Onepark dat voorheen eigendom was van 'Per Lyngbak Nielsen'. Onepark beheerde meer dan 30.000 parkeerplaatsen in Denemarken.


De fusie combineert de sterke eigenschappen uit beide bedrijven. Dankzij de financiële kracht van de APCOA PARKING Group zal deze overname zorgen voor een uitbreiding van mogelijkheden voor verdere investeringen en parkeeractiviteiten.


Zowel APCOA PARKING als OnePark zien in deze fusie een geweldige kans om de service naar de consument en parkeereigenaren toe aanzienlijk te verbeteren. Dit kan alleen door de beste kennis, parkeersystemen en ervaring van parkeeractiviteiten van beide bedrijven samen te voegen.

Lees meer

Vrouwen kunnen beter rijden dan mannen

/laatste-nieuws/artikel/vrouwen-kunnen-beter-rijden-dan-mannen/
Woman driving a car

Uit een onderzoek van Ivox in opdracht van Mercedes-Benz blijkt dat vrouwen betere chauffeurs zijn dan mannen. Vrouwen zijn voorzichtiger en oplettender achter het stuur wat hen tot betere bestuurders maakt.

Minder ongelukken

Uit het onderzoek blijkt dat 35% van de Belgische mannen minstens twee keer betrokken zijn geweest bij een ongeval. Bij vrouwen is dat slechts 19%. Daarnaast zou 28% van de vrouwen nog nooit een verkeersongeval hebben gehad. Bij mannen zou het om 21% gaan.

Een van de redenen voor ongevallen zou het gebrek aan waakzaamheid zijn. Zo geeft 37% van de mannen toe dat ze ooit eens in slaap zijn gevallen achter het stuur. Bij vrouwen ligt het percentage een stuk lager: 18%.

Veiligheid heeft voorrang

Niettegenstaande onderschatten vrouwen toch hun rijcapaciteiten en parkeerkunsten. Zo geeft 39% toe dat mannen beter kunnen parkeren en 18% is er zelfs van overtuigd dat mannen beter kunnen rijden in het algemeen.

Lees meer

APCOA opent twee nieuwe ondergrondse parkeergarages in één week tijd

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-opent-twee-nieuwe-ondergrondse-parkeergarages-in-een-week-tijd/

16-04-2018 | Een historisch moment want APCOA heeft namelijk in de week van 16 april 2018 twee nieuwe parkeergarages geopend in Jette en Vilvoorde.

Jette

De nieuwe ondergrondse parkeergarage bevindt zich onder het Koningin-Astridplein. De parkeergarage zorgt ervoor dat er voldoende parkeerplaatsen (199) zijn in het centrum van Jette.  Daarnaast wordt het plein volledig autovrij gemaakt en zal de Spiegel dus een rustig maar vooral multifunctioneel plein worden.

Dankzij tarifering per minuut betaalt de klant nooit teveel. Bovendien is het eerste kwartier volledig gratis.

Vilvoorde

In Vilvoorde werd de nieuwe parkeergarage gebouwd onder de Grote Markt. Deze parking biedt plaats voor 192 auto’s.  De opening werd feestelijk gevierd want de Vilvoordenaars zijn opgelucht dat dit de parkeerchaos op de Grote Markt zal doen verdwijnen. 

Lees meer