APCOA nieuws

Overleef de hitte in jouw auto met deze 6 tips!

/laatste-nieuws/artikel/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2239&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=eebea9346a064d74613b29c4e6ef8398

Een warme auto is niet alleen onaangenaam maar ook levensgevaarlijk. Met deze 6 tips hou je je auto koel tijdens de zomer.

 

1. Zet niet meteen de airco op

Wanneer je instapt en meteen de airconditioning opzet, verspreidt je de warme lucht. Daarom kan je best eerst 5 minuten de ramen openzetten alvorens gebruik te maken van de airco.

 

2. Maak gebruik van zonwerende folie

Je auto warmt snel op van de directe zonnestralen die binnenkomen via de ramen. Gebruik daarom zonwerende folie die ervoor zal zorgen dat jouw auto veel trager opwarmt.

 

3. Draai de blazers van het airconditioning systeem naar boven

Doordat de koele lucht naar boven geblazen wordt, verspreidt deze veel beter over de hele wagen. Zo kan elke passagier genieten van de koele lucht.

 

4. Gebruik een handdoek of een deken

Leg een handdoek of een deken op leren zetels om brandwonden te vermijden.

 

5. Neem voldoende water mee

Met dit warme weer raak je snel uitgedroogd. Zorg er daarom voor dat je steeds water bij je hebt, ook voor korte afstanden!

 

6. Overdekte parkeergarage

Maak gebruik van een overdekte parkeergarage om te voorkomen dat zonnestralen je auto binnendringen en deze doet opwarmen.

Lees meer

APCOA PARKING Danmark A/S neemt OnePark A/S over

/laatste-nieuws/artikel/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2232&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=1d7a1a7b1cc0e8f0ce1c5e486f54f746

APCOA PARKING in Denemarken is recent overgegaan tot de overname van Onepark dat voorheen eigendom was van 'Per Lyngbak Nielsen'. Onepark beheerde meer dan 30.000 parkeerplaatsen in Denemarken.


De fusie combineert de sterke eigenschappen uit beide bedrijven. Dankzij de financiële kracht van de APCOA PARKING Group zal deze overname zorgen voor een uitbreiding van mogelijkheden voor verdere investeringen en parkeeractiviteiten.


Zowel APCOA PARKING als OnePark zien in deze fusie een geweldige kans om de service naar de consument en parkeereigenaren toe aanzienlijk te verbeteren. Dit kan alleen door de beste kennis, parkeersystemen en ervaring van parkeeractiviteiten van beide bedrijven samen te voegen.

Lees meer

Vrouwen kunnen beter rijden dan mannen

/laatste-nieuws/artikel/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2229&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=0e1ef5bc5dcda678d63acb6291ceb2a7

Uit een onderzoek van Ivox in opdracht van Mercedes-Benz blijkt dat vrouwen betere chauffeurs zijn dan mannen. Vrouwen zijn voorzichtiger en oplettender achter het stuur wat hen tot betere bestuurders maakt.

Minder ongelukken

Uit het onderzoek blijkt dat 35% van de Belgische mannen minstens twee keer betrokken zijn geweest bij een ongeval. Bij vrouwen is dat slechts 19%. Daarnaast zou 28% van de vrouwen nog nooit een verkeersongeval hebben gehad. Bij mannen zou het om 21% gaan.

Een van de redenen voor ongevallen zou het gebrek aan waakzaamheid zijn. Zo geeft 37% van de mannen toe dat ze ooit eens in slaap zijn gevallen achter het stuur. Bij vrouwen ligt het percentage een stuk lager: 18%.

Veiligheid heeft voorrang

Niettegenstaande onderschatten vrouwen toch hun rijcapaciteiten en parkeerkunsten. Zo geeft 39% toe dat mannen beter kunnen parkeren en 18% is er zelfs van overtuigd dat mannen beter kunnen rijden in het algemeen.

Lees meer

APCOA opent twee nieuwe ondergrondse parkeergarages in één week tijd

/laatste-nieuws/artikel/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2226&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=8aae0361ac7018629f426e75afbb5c83

16-04-2018 | Een historisch moment want APCOA heeft namelijk in de week van 16 april 2018 twee nieuwe parkeergarages geopend in Jette en Vilvoorde.

Jette

De nieuwe ondergrondse parkeergarage bevindt zich onder het Koningin-Astridplein. De parkeergarage zorgt ervoor dat er voldoende parkeerplaatsen (199) zijn in het centrum van Jette.  Daarnaast wordt het plein volledig autovrij gemaakt en zal de Spiegel dus een rustig maar vooral multifunctioneel plein worden.

Dankzij tarifering per minuut betaalt de klant nooit teveel. Bovendien is het eerste kwartier volledig gratis.

Vilvoorde

In Vilvoorde werd de nieuwe parkeergarage gebouwd onder de Grote Markt. Deze parking biedt plaats voor 192 auto’s.  De opening werd feestelijk gevierd want de Vilvoordenaars zijn opgelucht dat dit de parkeerchaos op de Grote Markt zal doen verdwijnen. 

Lees meer