APCOA gaat partnership aan met Innogy om mobiliteitscentra van de toekomst te ontwerpen

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-gaat-partnership-aan-met-innogy-om-mobiliteitscentra-van-de-toekomst-te-ontwerpen/

Elektrische mobiliteit wint de laatste jaren aan kracht wat een impact heeft op de eisen die worden gesteld over de transportinfrastructuur in steden. Zo moet het laadnetwerk uitgebreid worden om meer elektrische auto's op te vangen.

 

Parkeerbeheerder APCOA en Innogy gaan daarom gezamenlijk oplossingen ontwikkelen om mobiliteitscentra van de toekomst te ontwerpen. Dit houdt in dat beide bedrijven de nadruk gaan leggen op het uitrusten van parkeergarages met laadinfrastructuur, digitaal klantencontact ten allen tijde mogelijk maken en nieuwe diensten bij creëren. 

Als eerste stap zal APCOA en Innogy de APCOA-parkeergarages uitrusten met  laadinfrastructuur die verbonden zijn met digitale systemen om het reserveren en vinden van laadpunten te vergemakkelijken.

Innogy is al meer dan 10 jaar leider in de elektrische mobiliteitssector. Gedurende deze periode heeft het bedrijf meer dan 34,000 oplaadpunten geïnstalleerd over Europa, Verenigde staten en Canada. Volgens Innogy spelen parkeergarages een belangrijke rol in de uitbreiding van elektrische mobiliteit en het openbare laadnetwerk. Met intelligente energiebeheersystemen heeft een parkeergarage het potentieel om in de toekomst een energiecentrum te worden.

Met het project laat Innogy zien hoe de digitalisering van infrastructuur en de uitbreiding van elektrische mobiliteit de kwaliteit van het leven van mensen kan verbeteren.

APCOA verwacht dat de digitalisering in de toekomst nieuwe bedrijfsmodellen zal creëren die in de parkeergarage van morgen worden geïntegreerd. Zo zal een parkeergarage het knooppunt zijn van verkeer en vervoer waar er naast het auto parkeren ook afleverstations voor pakketten te vinden zijn maar ook plaatsen voor huurfietsen, scooters en elektrische deelauto's.

Terug