Houd uw auto ijsvrij met deze 8 tips!

/laatste-nieuws/artikel/houd-uw-autoruiten-ijsvrij-met-deze-8-tips1/

Uw autoruiten ijsvrij houden is verplicht in België. Met deze 8 handige tips kan u het dagelijks krabben van de autoruiten vermijden.

1. Karton

De bekendste truc om uw auto ijsvrij te houden: plaats een stuk karton onder de ruitenwissers van uw voor- en achterruit om het aanvriezen te vermijden.

2. Krabben

Maak gebruik van een ijskrabber om het ijs van de voor- en achterruit te verwijderen. Zeker niet het ijs verwijderen met de ruitenwisser omdat het ijs de ruitenwisser kan beschadigen.

3. Ontdooi vloeistof

In de meeste winkels kan u ook ontdooi vloeistof kopen om gemakkelijk en efficiënt het ijs te verwijderen. Bovendien zorgt deze vloeistof er ook voor dat ruiten minder snel terug aangevroren raken.

4. Houd uw ruiten proper

Vuile autoruiten zorgen ervoor dat deze gemakkelijker aanvriezen. Houd daarom uw autoruiten schoon zodat deze minder snel bevriezen. 

5. Vermijd condens in de auto

Door het aanvriezen van de ruiten ontstaat er ook sneller condensvorming binnenin de auto. De condens kan gemakkelijk uit de lucht gefilterd worden met behulp van een sok gevuld met kattengrind. Het kattengrind absorbeert de vochtige lucht.

6. Shampoo binnenruit

Vaak blijft na het krabben de binnenruiten nog bewasemd. Wrijf je ruiten aan de binnenkant in met een beetje shampoo om dit te voorkomen. 

7. Geen handrem

Bij vriesweer kan een handrem gemakkelijk aanvriezen. Daarom is het aanbevolen om de auto in versnelling te parkeren.

8. Ijsvrij parkeren

Wanneer een auto buitenstaat is deze snel aangevroren. Parkeer daarom uw auto in een ondergrondse parkeergarage om ijs op de ruiten te vermijden. Bekijk hier jouw dichtsbijzijnde parking.

Terug