APCOA PARKING Norway wint 'Innovation Award'

/laatste-nieuws/artikel/apcoa-parking-norway-wint-innovation-award/

APCOA PARKING Noorwegen heeft de European Parking Award gewonnen voor de uitrol van een op ANPR (Automatic Number Plate Recognition) gebaseerd parkeerbeheersysteem dat verbonden is met de APCOA FLOW-app om de customer journey te vergemakkelijken.

 

ANPR

APCOA FLOW biedt de meest complete parkeer-app en loyaliteitsprogramma aan ter wereld. In april 2017 startte APCOA PARKING Noorwegen met de grootste uitrol voor op ANPR gebaseerde parkeerbeheersystemen in Europa. Sindsdien is het systeem geïmplementeerd in 104 parkeergarages, waaronder 30 luchthavens in heel Noorwegen. Het systeem werd oorspronkelijk geïntroduceerd om klanten een gemakkelijkere parkeerervaring te bieden maar ook om de opbrengsten van de parkeergarages te verhogen.

Vlekkeloze Customer Journey

Om volledig gebruik te kunnen maken van het ANPR-systeem dienen klanten de APCOA FLOW-app te downloaden en een gebruikersprofiel te registreren. Vervolgens kan de app de bestuurder navigeren naar de gekozen APCOA-parkeerplaats. De klant kan de parking betreden zonder te stoppen bij de slagboom. In plaats daarvan detecteren de ANPR-camera's de kentekenplaat en wordt er automatisch een parkeersessie gestart in de app. Bij het verlaten van de parking detecteren de camera's het kenteken opnieuw en wordt de parkeersessie beëindigd.

Naast het starten en stoppen van een parkeersessie kan de app ook worden gebruikt om informatie op te zoeken over afgelopen parkeersessies. Dankzij de app verdwijnen er twee tijdrovende parkeertaken namelijk het wachten bij de betaalautomaat om de parkeersessie te betalen en het wachten bij de slagboom voor een parkeerticket.

Uitgebreide betaalmethoden

De betaling is niet beperkt tot de betaalmethoden aangeboden in de applicatie. Bij gebruik van het ANPR-systeem detecteert het ANPR-systeem uw kenteken en plaatst deze op de witte lijst. Op deze manier kan de klant ook betalen aan de betaalautomaat door het kenteken in te voeren voordat hij de parking verlaat. Vervolgens wordt een periode toegekend waarin de klant de parking moet verlaten. Als u de betaling vergeten bent, kunt u binnen de 48 uur na het einde van de parkeersessie alsnog uw sessie online betalen. Er wordt dan een factuur gestuurd om ervoor te zorgen dat de klant geen parkeerboete ontvangt.

EPA

De European Parking Award werd door de EPA opgesteld als een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan de beste parkeeroperator. Het doel van de prijs is om parkeerbedrijven aan te moedigen om continu uitstekende diensten te verlenen en parkeerinfrastructuren te voorzien in heel Europa.

Dit jaar was de 19e editie van het congres in Malaga, Spanje. Een editie die door APCOA niet snel zal vergeten worden dankzij de eerste prijs voor de categorie "Innovative Schemes in Parking".

Terug