Betalende zone

Als u vanwege een defect aan de parkeermeter niet in staat was om de parkeertijd te betalen en u hebt een retributie ontvangen, kunt u altijd contact met ons opnemen. We zullen uw retributie zo snel mogelijk beoordelen.

Houd er rekening mee dat de maximale parkeertijd moet worden gerespecteerd, zelfs als de parkeermeter defect is.

Als de boete oneerlijk was, kunt u ons een kopie van uw parkeerticket sturen naar receptie(at)apcoa.be

We zullen uw retributie zo snel mogelijk herzien.

Stuur ons een kopie door van uw bewonerskaart naar receptie(at)apcoa.be. We zullen uw retributie opnieuw beoordelen.

 

Stuur ons een kopie van uw mindervaliden kaart naar receptie(at)apcoa.be en we herzien uw retributie zo snel mogelijk.

Blauwe zone

Afhankelijk van de stad kan u uw auto parkeren voor 2, 3 of 4 uur in de blauwe zone. Zorg ervoor dat uw parkeerschijf zichtbaar is op het dashboard van uw auto. Raadpleeg de relevante stadspagina voor straatparkeren voor meer informatie over de maximale parkeertijd.Het tijdstip van aankomst moet op de parkeerschijf worden aangegeven door de pijl naar het eerstvolgende half uur te verplaatsen. 

Als u bijvoorbeeld rond 13:10 in de blauwe zone aankomt, moet uw parkeerschijf 13:30 aangeven.

Zoals eerder vermeld, gebruiken niet alle steden en / of gemeenten dezelfde tijdspanne. Als dit het geval is, moet dit worden vermeld op een van de borden in de blauwe zone. Meer informatie over onze locaties op straat en de tijdspanne kan u vinden in de lijst voor straatparkeren.

De regels van de blauwe zone zijn NIET van toepassing wanneer:

  • Voertuigen anders dan motorvoertuigen (auto, bus,...) geparkeerd zijn. Moto's, trikes en quads horen niet bij de regels van de blauwe zone.
  • als er een parkeermeter is in de blauwe zone. U zal moeten betalen voor uw parkeersessie wanneer er een parkeermeter beschikbaar is. Enkel wanneer de parkeermeter defect is mag u uw parkeerschijf gebruiken.
  • u stilstaat (bv. met een verhuis)
  • u een bewoner bent van de stad in kwestie of wanneer u reist met een mindervalide persoon. U kan zo lang parkeren als u wil maar zorg er zeker voor dat uw bewonerskaart of mindervalide kaart duidelijk zichtbaar is op het dashboard
  • de ingang van uw garage in de blauwe zone is, dan kan u parkeren zonder parkeerschijf als uw nummerplaat duidelijk zichtbaar is.

In de meeste gevallen moet u geen parkeerschijf leggen op zon-en feestdagen. In sommige steden moet u ook geen schijf leggen op zaterdag. 

Voor meer info bekijk de pagina van de stad in kwestie.

Contacteer ons via receptie(at)apcoa.be. Vergeet zeker niet uw gegevens en een kopie van uw bewonerskaart mee te sturen en we bekijken dit zo snel mogelijk.

De blauwe zone is altijd aangeduid met borden aan het begin en het einde van de zone.

De blauwe zone is aangeduid met borden wanneer u de zone betreedt of uitrijdt. Als u nog geen geldige parkeersessie heeft gestart met uw parkeerschijf kunnen we uw retributie niet annuleren.


Hebt u niet de informatie gevonden die u zocht? Vul dan ons contactformulier in.