APCOA Persberichten

APCOA PARKING Holdings

APCOA PARKING Onderzoek toont aan:Vrouwen parkeren sneller dan mannen. Leeftijd heeft niets te maken met goed kunnen parkeren.

Stuttgart , 8 april 2014 – In een onderzoek uitgevoerd door APCOA PARKING , Europa’s meest toonaangevende parkingmanager, wordt verrassend geconcludeerd dat jongere bestuurders minder bekwaam zijn in parkeren dan oudere bestuurders.

In Keulen, Frankfurt , Stuttgart en Karlsruhe hebben studenten van de Duale Hochschule Baden - Württemberg ( DHBW ) in Mannheim een onderzoek uitgevoerd met honderden automobilisten, APCOA PARKING nam hierbij nota van de tijd nodig om te parkeren, en interviewde de bestuurders.
In de groep bestuurders van 18 tot 25 jaar oud, duurde het gemiddeld 22 seconden om hun auto's te parkeren. Terwijl de bestuurdersgroep van 55 tot 65 jaar gemiddeld 15 seconden nodig had om de manoeuvre te voltooien. Het onderzoek peilde ook hoe veel stuurbewegingen elke groep nodig had om te parkeren. Het bleek dat de bestuurders tussen de 55 tot 65 jaar oud slechts 1,6 stuurbeweging nodig had om de manoeuvre te voltooien, terwijl hun jongere collega's gemiddeld 1,8 stuurbeweging nodig hadden.

Vrouwen parkeren sneller dan mannen

In directe vergelijking met hun mannelijke bestuurders , bleken vrouwen sneller bij het inparkeren. Aan de hand van het onderzoek bleek dat vrouwelijke bestuurders slechts 17 seconden nodig hadden om te parkeren, terwijl mannelijke bestuurders drie seconden langer nodig hadden. Vrouwelijke bestuurders gebruikten daarentegen meer stuurbewegingen om te parkeren(1,62) in vergelijking met mannelijke bestuurders(1,5). Elektronische bedieningselementen zoals parkeersensoren bleken echte " tijd veelvraten " te zijn. Gemiddeld  hadden bestuurders met behulp van parkeersensoren 21 seconden nodig om te parkeren , terwijl auto’s zonder parkeersensoren werden geparkeerd in slechts 15 seconden.

Stuttgart , 8 april 2014 – In een onderzoek uitgevoerd door APCOA PARKING , Europa’s meest toonaangevende parkingmanager, wordt verrassend

... meer

APCOA Nieuws

APCOA opent twee nieuwe ondergrondse parkeergarages in één week tijd.

20 april 2018 - Een uniek moment voor APCOA Belgium want het bedrijf heeft voor de eerste keer in lange tijd twee nieuwe parkeergarages geopend in grootsteden Jette en Vilvoorde.

Jette

De gemeente Jette organiseerde een opendeurdag voor het publiek op maandag 16 april. De nieuwe parkeergarage werd gebouwd op het huidige Koningin Astridplein (ook wel het Spiegelplein genoemd).  Deze ondergrondse parkeergarage met 6 niveaus biedt 199 parkeerplaatsen met een tarief per minuut. Zo kan u al vanaf 5 cent per minuut parkeren voor de eerste 2uur, daarna is het tarief degressief. 

Vilvoorde

Ook in Vilvoorde werd de parking publiekelijk geopend op vrijdag 20 april. De ondergrondse parking werd gebouwd op de grote markt in het centrum van Vilvoorde. Het eerste kwartier kan u hier geheel gratis parkeren. Daarna betaalt u slechts €1,50 per uur en is het tarief degressief vanaf het derde uur.

APCOA heeft in de week van 16 april twee nieuwe parkeergarages geopend in de steden Jette en Vilvoorde

... meer

APCOA Nieuws / Persberichten

APCOA Persberichten
APCOA Nieuws
2018
2014
2012