PARKEREN IN LOKEREN

Parking
 
Informatie
 
Producten
 

Lokeren

9160 Lokeren
On-Street
Lokeren

Openingstijden
Ma. - Zo.
De hele dag geopend
 

APCOA beheert een parking in Lokeren, die zowel het centrum als het noordelijke deel van de stad bedient. 


De geschiedenis van Lokeren gaat terug tot het neolithische tijdperk maar de huidige stad op de oevers van de Durme ontstond in de twaalfde eeuw. Net als andere steden in Oost-Vlaanderen, groeide Lokeren mee met de textielindustrie. Maar in tegenstelling tot andere textielsteden hield Lokeren zijn textielindustrie in stand tot ver in de twintigste eeuw. 


Bezoek het Stadsmuseum Lokeren voor een beknopt en gratis overzicht van de stadsgeschiedenis, van de prehistorie tot nu. Het museum bevindt zich op het stadsplein, aan de oever van de Durme En op nauwelijks vijf minuutjes wandelen van onze Parking Lokeren. Lokeren beschikt daarnaast over een bakmuseum en slagersmuseum. Bekijk er de geschiedenis van de befaamde paardenworst (een lokale specialiteit) en proef er nadien een in de hoog aangeschreven restaurants in de stad. 


Terug naar de natuur? Dat kan in Molsbroek, het mooie natuurreservaat van Lokeren. Met tachtig hectaren ongerept Vlaams platteland is Molsbroek een ware thuishaven voor vogelspotters, fitnessliefhebbers en spokenjagers, die komen zoeken naar de geesten die volgens de legende op winterse nachten door de bossen waren. 20 minuten wandelen brengt u van onze Parking Lokeren naar Molsbroek maar een fiets is geen overbodige luxe want het pad rond het reservaat is lang. 


Fietsers zullen trouwens ook in de wolken zijn met de Grimbeertroute, waarvan de start zich op nauwelijks vijf minuutjes wandelen van onze Parking Lokeren bevindt. Wanneer u Lokeren verlaat en dieper Oost-Vlaanderen intrekt, komt u langs tal van slaperige dorpjes en weelderige velden. Volg de bordjes om op het pad te blijven.